martes, 10 de noviembre de 2009

L'aportació a la Wikipèdia

El nostre grup ha triat un tema per treballar a la wikipèdia: l’alimentació. Encara que la nostra intenció era aportar diferents temes sobre l’alimentació (trastorns, mites, hàbits,costums...) ens vam adonar que eren temes que ja estaven desenvolupats.

La Marta i la Laura han aportat més informació sobre els desordres creant un sub-apartat sobre consells per una bona alimentació. La Júlia ha agafat una de les paraules que sortia a la definició d'alimentació, que tenia un enllaç però no hi havia res escrit i l'ha omplert amb la definició. Aquest mot era la ingestió. La meva intervenció ha estat aportar a la definició els tipus d’ingestió que hi ha.


Tipus d'ingestió

La macròfaga es produeix en els animals que realitzen de forma activa la selecció i la captura de l'aliment. És típica de depredadors i carronyers. Per a portar a terme aquest tipus d'alimentació es necessita algun tipus d'estructura especial, com pot ser l'existència de diferents tipus de dents o de bec, posseir verí, urpes, arpes, musculatura potent, adaptació a la carrera, etc.

La micròfaga és practicada pels animals que no seleccionen l'aliment, com són aquells que es nodreixen de líquids, animals filtradors. Per a aquest tipus d'alimentació també es necessiten estructures adequades, com peces bucals especials per a la succió o xarxes filtradores. Animals herbívors de gran grandària posseeixen poderoses dents que aixafen l'abundant quantitat de massa vegetal. Poden tenir, fins i tot, modificacions en el seu aparell digestiu per a aprofitar millor aquest tipus d'aliment.

No hay comentarios:

Publicar un comentario